bezár [x]

Kapcsolatfelvétel

Kérjük válassza ki a táblák közül a következőt:
elsőbbségadás kötelező

donotstop
donotwait
protectedroad
stop
donotenter

Autós jogosítvány (B) >7. Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek

A "Bővebben" linkkel csak a regisztrált felhasználók jutnak a részletesebb tartalomhoz!

 

Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek Óravázlata:

 

1.- A gépkocsi főbb szerkezeti részei, karosszériafelépítése. Passzív biztonság elemei. Ajtók, motorháztető, ülések, kormánykerék. Műszerfalon látható kijelzők, ablaktörlő és modó berendezés.

(Bővebben...)

 

2.- A motor és működési elve. A négyütemű Otto-motor és a Diesel-motorok működése, gázüzemű gépkocsik. Levegő és üzamanyag ellátó rendszerek. Kipufogóberendezés, katalizátor., hangtompító. A motorok hidegindítása és hűtése. Hűtő-fűtő rendszer, motorok kenése. A szivattyús olajozás és ellenőrzése.

(Bővebben...)

 

3.- Villamos berendezések. Akkumlátorok szerkezete, ellenőrzése és karbantartása. Az áramfejlesztő (generátor) szerepe. Világító és jelző berendezések. Távolsági ée tompított fényszóró, helyzetjelző, irányjelző és a féklámpa.

(Bővebben...)

 

4.- Az erőátviteli berendezés részei: tengelykapcsoló (kuplung), sebességváltó, differenciálmű, féltengelyek. Műszaki problémák felismerése, a kezelő pedál, seb.váltó kar helyes működtetése.

(Bővebben...)

 

5.- Futómű részei: kerekek, lengéscsillapító, kormányszerkezet és a fékberendezés. Kerék részei, a gumiabroncs felépítése, számozása. A kerekek ellenőrzése, légnyomása, és a rendellenes kopások felismerése. A kerékcsere menete, kerekek kiegyensúlyozásának fontossága.

Kerékfelfüggesztés, rugók, lengéscsillapító működése. A gépkocsik kormányzása, kormányszerkezet. Fékek feladata, működési elve. Kormányrásegítő és fékrásegítő (szervo), szerepe, hibái.

 (Bővebben...)

 

6.- A gépkocsi üzemeltetése, rutinszerű, időszakos ellenőrzése. A gépkocsi vontatása, időszakos műszaki vizsgáztatása.

(Bővebben...)

 

A tantárgy célja, hogy alapfokon tisztában legyél a gépkocsi felépítésével és működésével, valamint felismerd azokat a hibákat, amelyek közvetlenül befolyásolhatják a közlekedés biztonságát.


Nincsenek további tananyagok. Ha a tananyagokat lezáró teszteket sikeresen megoldottad, akkor nem fog már problémát okozni a Próba vizsga feladatok megoldása sem. Ezeket azonban csak a regisztrált felhasználóink használhatják. 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó tesztek